Tort de visine

de Maria68 in Torturi, 7 Apr 2012 | 4622 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingredientele pentru blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • un praf de sare
  • 100 g ciocolata amaruie

Pentru crema& ornat:

  • 1-2 borcane visine din compot
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 500 ml frisca
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri praf intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de visine:

Galbenusurile impreuna cu zaharul se amesteca bine, pana devine o crema spumoasa.Se adauga praful de copt, praful de sare si treptat (cate 2 linguri)apa amestecand continuu.Cand am terminat adaugam faina dar sa nu fie lingurile incarcate de faina,ci mai degraba rase,ciocolata pe care intre timp am topit-o in bain-marie intr-un castron de metal. Separat mixam albusurile cu 3-4 linguri de zahar.Cand este gata se  toarna peste compozitie si se amesteca incet cu o lingura de lemn.
     Compozitia se aseaza intr-o forma unsa si se niveleaza; se coace in cuptorul incins la 180 grade cam 30-40 min. Se scoate si se lasa sa se raceasca.Se scoate blatul din forma si se taie in doua.Blatul inferior se insiropeaza cu zeama de compot.Visinele se scurg din compot.Pregatim frisca: se bat 500 g frisca cu 3 linguri zahar si 2 plicuri intaritor de frisca.
   Se aseaza pe blat  un strat de frisca,mai putin de 1/2 din cantitate,asezam visinele in stratul de frisca,,iar peste ele asezam cel de al doilea blat.Se acopera tortul cu cealata cantitate de frisca,din care oprim un pic pantru a realiza rozete de frisca,sau daca dorim o cantitate mai multa de frisca, mai putem prepara pentru decor cam 200ml frisca cu un plic intaritor si 1 lingura de zahar.
    Topim ciocolata si turnam pe o placa de marmura, in strat subtire.Lasam sa se usuce  si radem cu spatula. Dupa care decoram tortul cu fulgi de ciocolata si rozete de frisca si visine.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de visine si crema cu ricotta si ciocolata