Tort de zahar ars cu frisca si fructe

de delia64 in Torturi, 30 Ian 2013 | 5647 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema de zahar ars
  • 300 gr zahar tos
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 zahar vanilat
  • Pentru blat
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • o lingurita praf de copt
  • Pentru ornat
  • 500 ml frisca
  • 1 kiwi
  • o portocala
  • o jumatate rodie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zahar ars cu frisca si fructe:

Crema de zahar ars

Punem 150 g zahar intr-o cratita sa se caramelizeze,  tapetam peretii cratitei cu caramelul si lasam la racit.

Intre timp batem cele 4 oua cu 150 g zahar, 500 ml lapte si 2 plicuri zahar vanilat.

Turnam compozitia obtinuta in cratita peste caramel care intre timp s-a intarit si dam la cuptor la 180 grade pentru 20 minute.

Apoi facem blatul de pandispan, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, galbenusurile si faina plus praful de copt.

Turnam peste crema de zahar si mai dam 20 minute la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea si lasam la rece 10 minute.

Rasturnam  compozitia intr-un vas cu peretii inalti si lasam la racit 20 minute.

Intre timp batem frisca ,pregatim fructele si dupa ce s-a racit ornam cu frisca si fructe dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de zahar ars cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere