Tort din branza dulce

de elena1988 in Torturi, 11 Feb 2011 | 5171 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de branza de vaci
  • 1 cutie de smantana (400 gr)
  • 3 oua
  • 4 pliculete de zahar vanilat
  • 2 esente de lamaie
  • 300 gr de zahar
  • 1 pachet de unt
  • 2 linguri de faina
  • 300 gr de biscuiti de ovaz
  • jumatate de lamaie

Glazura:

  • 30 ml lapte
  • 30 ml zahar
  • 20 de grame de unt
  • 2 ciocolate cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din branza dulce:

Se amesteca branza de vaci cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de lamaie.

Se adauga pe rand ouale si la sfarsit smantana cu cele 2 linguri de faina si sucul de la jumatatea de lamaie.

Separat se sfarama biscuiti la blender sau cu sucitorul si se amesteca cu untul topit.

Se da la cuptor pentru 15 minute, se scoate blatul din cuptor si se pune compozitia de branza peste

Se baga la cuptor pentru 1 ora, prajitura se scoate cand sa rumenit bine deasupra.

Se lasa la racit cam 2 ore si se inveleste in glazura de ciocolata.

Glazura:

se topesc 2 ciocolate cu lapte si se adauga 30 gr de zahar si 30 ml lapte,

la sfarsit se adauga untul se amesteca bine compozitia si se pune peste tortul de branza,

Se orneaza cu frisca sau pur si simplul Il lasam asa

Se baga la frigider pana a doua zi.

Se poate orna cu trandafiri din caramele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]