Acest tort l-am facut ca un pariu cu prietena mea: se pot face torturi foarte ieftine, care sa nu coste mai mult de 25 de lei. Si am reusit!!!
Pentru decor:
Intr-o oala punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si faina, amestecand din cand in cand cu un tel. In momentul in care incepe sa se ingroase, dam la o parte de pe foc si punem untul. Amestecam pana se topeste. Luam cateva linguri din aceasta crema si punem sa fiarba impreuna cu un plic de gelatina. Fierbem un minut si dam la o parte. Punem peste gelatina inca cateva linguri din crema fiarta mai devreme si amestecam, apoi inca 2 linguri si amestecam, pentru ca la final sa turnam gelatina peste compozitia de lapte si faina. Adaugam pireul de la 2 banane, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam.
Vasul in care urmeaza sa asamblam tortul il invelim in folie de celofan. Punem un strat de piscoturi, unul de budinca si apoi unul de banane. Repetam operatiunea si terminam cu un strat de piscoturi. Invelim tortul si il dam la frigider pentru minim 6 ore. Cand crema s-a intarit, scoatem tortul si il intoarcem pe un platou. Il decoram cu frisca, felii de fructe sau ciocolata. Pofta buna!