Tort Diplomat

de Lau in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 8974 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 lingura ulei
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA DIPLOMAT
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 600 ml frisca
  • esenta de portocale
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o forma pentru tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor cca 15-20 min

Crema-ouale impreuna cu zaharul se bat bine, se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca cu compozitia de ou, adaugam esenta, frisca si se omogenizeaza

Asamblare-se tapeteaza o tava(detasabila) cu folie alimentara, se adauga blatul, adaugam crema si ornam dupa plac

Se da la rece cateva  ore inainte de servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 801 lei
2799.99 lei
1999.00 lei

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (12)

Lau 1

04.07.2011, 21:43

multumesc

mihaelaM 1

05.07.2011, 13:44

place

Lau 1

11.07.2011, 21:30

mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mousse de caise