Tort Diplomat acoperit cu pastă marshmallow

de anomisana in Torturi, 8 Ian 2012 | 7284 vizualizari

 

O să încep acest an cu tortul de revelion, deşi mai sunt multe reţete de anul trecut care îşi aşteaptă rândul la postat şi încă multe altele de anul ăsta, că nu am stat degeaba până acum. Tortul de revelion a fost cu cremă diplomat cu iaurt, fină şi răcoroasă, numai bună după salatele şi aperitivele cu maioneză şi sosuri, toate grele pentru stomac.

 

INGREDIENTE

   

  • 400 gr iaurt simplu
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1 budincă (vanilie, frişcă, lămâie)
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri gelatină
  • 2-3 linguri de zahăr (în funcţie de cât de dulce vreţi să fie crema)
  • răzătură de portocală sau lămâie
  • zahăr vanilat
  • 200 gr piscoturi
  • 1 foaie de napolitană

   

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat acoperit cu pastă marshmallow:

Se prepară budinca urmând instrucţiunile de pe plic, dar cu 400 ml lapte. Se lasă să se răcească, dar se acoperă cu folie alimentară, să nu facă pojghiţă.Se pune gelatina la înmuiat cu puţină apă, ananasul la scurs într-o sită şi  între timp, într-un alt vas, se mixează iaurtul cu zahăr şi zahăr vanilat, până la topirea zahărului. Separat se bate frişca până devine spumă tare. Gelatina se încălzeşte puţin la microunde, cât să se topescă, fără să fiarbă, apoi se adaugă peste budinca caldă. Această cremă se adaugă peste iaurt şi se amestecă până la omogenizare. Se adaugă ananasul cuburi, apoi spuma de frişcă şi se omogenizează. În forma de tort cu margini detaşabile se pune folie alimentară, apoi un disc de napolitană. Se toarnă crema, se nivelează şi se pune deasupra un strat de pişcoturi însiropate în suc de ananas. Se acoperă cu folie şi se dă la rece câteva ore sau peste noapte. Se decorează după preferinţă. Eu am ales pasta marshmallow, iar reţeta am luat-o de aici  http://www.dulcegarii-culinare.ro/2011/12/marshmallow-fondant.html.  Secţiune nu am, asta este tot ce a mai rămas după ce am împărţit tuturor, dar nu a stat prea mult în frigider, căci am mai avut musafiri şi s-a mâncat imediat. Data viitoare, poate o să am o secţiune mai arătoasă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat acoperit cu pastă marshmallow" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mena29 1

09.01.2012, 13:29

Tare bun!

Rocsi 1

09.01.2012, 20:47

La multi ani

anomisana 1

10.01.2012, 07:48

Mulţumesc bucătăraşilor pentru aprecieri. Nu mă aşteptam la atâtea reacţii pozitive, având în vedere că e prima încercare cu pastă. Dar crema, a fost cea mai bună din toate torturile diplomat pe care le-am făcut. Oricum, am prins curaj să mai experimentez. Culoarea pastei este ce a rezultat din topirea acelor bomboane sau ce-or fi ele.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi