Tort diplomat cu ananas

de adela1981 in Torturi, 8 Mai 2012 | 34153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 340 gr ananas rondele din compot
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 5 linguri zahar
  • 5 vanilii / 1 baton de vanilie
  • 500 ml frisca (Meggle am avut )
  • 15 gr gelatina
  • 200 ml zeama de la compotul de ananas
  • 16-18 piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ananas:

In primul rand pregatim o crema de vanilie:

punem laptele pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire, si se amesteca in continuu, apoi se pune pe foc si se lasa pana ce se ingroasa. Cand este gata se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Intre timp hidratam gelatina in 100 ml suc de compot si batem  frisca. Gelatina se lasa la hidratat 10 min apoi se dizolva pe b.m si se adauga la crema de vanilie.  Se mixeaza foarte bine , apoi adaugam frisca (pastram 2 linguri pentru ornat)  si 200 gr ananas taiat in cuburi. ( pastram 4 rondele pentru ornat)

Insiropam pe rand piscoturile in restul de suc de la compot si asezam in rand, intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. ( eu nu am mai folosit folie). Turnam crema peste piscoturi, nivelam si ornam dupa preferinta. Dam la rece pana a doua zi , daca nu ati pus folie atunci, desprindeti crema cu un cutit de pe peretii formei, apoi  scoateti marginea.

TIPS-URI

1

Pudrati cu cacao.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat cu compot de piersici- reteta nr. 400