Tort Diplomat cu fructe de padure

de ANCA in Torturi, 27 Dec 2010 | 26765 vizualizari

 

L-am facut pentru baietelul meu, de Craciun, a fost si ziua lui de nume. Este o reteta foarte simplu de realizat, rapid, light si este foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de padure congelate
  • 3oo g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 450-470 g iaurt
  • 3 plicuri gelatina
  • 400 g biscuiti petit beurre
  • un pachet si jumatate de unt
  • 2 esente vanilie
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu fructe de padure:

Blatul: Untul se pune la topit la foc mic, fara sa clocoteasca, apoi dse toarna peste biscuitii macinati, impreuna cu o esenta de rom alb si una d evanilie si se amesteca foarte bine, pana cand untul este absorbit complet si omogen. Se pune in forma de tort si se preseaza bine pe fundul formei.

Fructele de padure se pun intr-o sita si se lasa la decongelat si la scurs.

Gelatina se prepara confrom instructiunilor de pe plic.

Intr-un castron mare, se amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga frisca batuta, o esenta vanilie si zaharul vanilat, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se pun fructele de padure si gelatina si se amesteca iar.

Compozitia se torna peste blatul de biscuiti si se da la frigider peste noapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac, din compoturi.

2

Cantitatile sunt pentru o forma de tort cu diametrul de 27 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

Teo 1

09.02.2011, 22:04

tare frumos !

nadina73 1

09.02.2011, 23:14

La multi ani multa sananate si intelegere Anca

ANCA 1

10.02.2011, 18:50

muuultumeeesc, va pup!! as vrea sa am mai mult timp, ca pe vremea cand stateam acasa cu Matei, sa fac bunataturi multe si sa pot posta mai des... dar sunt cu ochii pe voi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]