Tort diplomat cu fructe exotice

de Lily_Musat in Torturi, 4 Iun 2009 | 32096 vizualizari

 

Racoritor precum o inghetata

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 gr. Zahar
  • 200 gr lapte
  • 2 vanilii
  • ½ kg frisca batuta
  • 2 lingurite gelatina topita in putina apa fierbinte
  • 2 kiwi pentru interior + 1 kiwi pentru décor
  • 1 portocala
  • 1 conserva de ananas
  • 200 gr. Piscoturi
  • 100 gr. Ciocolata de menaj pentru ornat
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu fructe exotice:

Se pune intr-o cratita pe foc laptele, zaharul si oul si se firb pana se incheaga putin,se ia de pe foc, se amesteca cu gelatin, iar cand se raceste bine se adauga frisca, vanilia si fructele taiate cubulete.
Se pun intr-o cratita speciala de tort (care are fundul detasabil), piscoturile pe margine si o parte din piscoturi se taie bucati si  se pun pe fundul la cratita. Se toarna compozitia in mijlocul cratitei.
Pe deasupra se pun feliute de kiwi. Se da la frigider cca 2 ore pana se incheaga.
Se orneaza cu ciocolata de menaj. Dupa 2 ore il scoatem din frigider si indepartam marginea detasabila a cratitei,astfel tortul ramanand pe tavita. Pana la servire se pastreaza in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu fructe exotice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

vivien 1

14.07.2013, 08:59

aratä super delicios dar de ce se väd in pozä 3 ouä cind in retetä este doar unu?

Dariaspeak 1

28.01.2014, 01:39

Poate ca sa iasa mai multa crema ..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe si piscoturi