Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi

de FlaviaD in Torturi, 24 Aug 2013 | 4996 vizualizari

 

Nu prea sunt eu fan al prajiturilor care nu au ciocolata, dar tortul acesta diplomat este absolut demential :) Merita sa fie trecut si el la categoria prajiturilor sanatoase.
M-am decis pentru un tort facut la rece ca tot e cald in perioada asta, asa ca am folosit piscoturi. Si pentru ca se voia a fi un tort racoritor, era musai sa-i fac si o crema racoritoare de lamaie pe baza de iaurt.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de piscoturi (200 g)
  • 500 g iaurt gras
  • 6 linguri de zahar
  • 1 kg frisca
  • 2 lamai
  • 2 kiwi
  • 5-6 prune
  • 4 felii pepene galben
  • gelatina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi:

Am batut frisca tare si am dat-o la frigider – am avut nevoie de aproximativ un kilogram de frisca sa umplu tortul. Dupa care am scurs zeama de la doua lamai, am amestecat-o cu gelatina si zaharul pana ce s-a topit zaharul. Apoi am adaugat iaurtul si am pus toata compozitia pe foc, amestecand cu lingura pana s-a fiert si s-a ingrosat. Am lasat la racit si am dat si crema la frigider. Cat timp frisca si crema stateau la frigider sa se racoreasca, eu am pregatit fructele. Am taiat feliile de pepene galben cubulete si mi-am pregatit fructele – prunele si kiwi – pentru ornat. Tot aici am asezat si piscoturile intr-o tava de cozonac in care am asezat o folie alimentara lasandu-i capetele sa treaca bine de margini pentru a putea trage de ea cand aveam sa scot prajitura astfel incat sa nu-si piarda forma. Piscoturile le-am aranjat pe fundul tavii, pe peretii acesteia am asezat piscoturile orizontal, nu vertical. Am dorit sa dau un plus de savoare tortului meu diplomat si am insiropat fiecare piscot cu Garone alb utilizand o pensula alimentara. Am evitat sa trec piscoturile prin Garone fiindca s-ar fi inmuiat prea tare si mi-ar fi stricat crema.

Dupa ce am asezat primul strat de piscoturi si le-am insiropat cu Garone alb asa cum am precizat mai sus cu pensula, am scos crema si frisca de la frigider si un sfert din cantitatea de frisca am amestecat-o cu crema de lamaie. O parte din aceasta crema am intins-o pe stratul de piscoturi, iar peste crema am asezat un strat gros de cuburi de pepene galben.

Urmatorul strat de piscoturi insiropate cu Garone alb a acoperit stratul de cuburi de pepene galben. Am continuat cu al doilea strat de crema. Restul de crema si frisca se pastreaza. Prajitura se da la frigider pentru cel putin o ora.

Cand am scos de la frigider am intors tava invers pe un platou – este indicat sa facem miscarea aceasta cat mai rapid. Apoi doar am indepartat folia alimentara si am mai imprastiat un strat de crema.

Se orneaza dupa plac. Eu am procedat in felul urmator: pe stratul de crema de la suprafata am asezat fructele, feliile de kiwi si prune, si am ornat cu cantitatea de frisca ramasa de jur imprejur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu pepene galben, prune si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat