Tort diplomat cu piscoturi de sampanie

de JulyCris in Torturi, 13 Ian 2014 | 11379 vizualizari

 

Un tort racoros,cu muuulte fructe si crema delicioasa. Acelasi tort l-am facut si pt noaptea dintre ani,cu alt ornamet insa...specific evenimentului :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 750 ml frisca lichida indulcita(Hullala)
  • 2 pachete piscoturi de sampanie
  • fructe(la alegere)
  • 25 grame gelatina(eu folosesc de la Dr Oetker)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu piscoturi de sampanie:

CREMA

Se separa ouale.Galbenusurile,zaharul si laptele se pune pe foc la bain marie si se amesteca(din cand in cand) pana se ingoasa ca o ciulama.Se ia de pe foc.

Intr-o craticioara,separat se pune gelatina cu 150 ml apa si se lasa sa se dizolve.Se poate adauga putin in apa calda(in care in prealabil a fost crema) pana la dizolvarea completa.Se adauga apoi in crema,si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se adauga 500 gr frisca batua bine si se amesteca.

Intr-o oala "unsa" cu zeama de compot,se aseaza piscoturi(piscoturile trebuie scufundate si scoase imediat in zeama de compot) in forma de floare(se umplu golurile ramase tot cu piscoturi).Se pune jumatate de crema,fructe diverse(ananas,piersici,kiwi,portocale,banane).Se pun iar piscoturi,crema,fructe,iar deasupra piscoturi. Se acopera oala cu un capac si se da la rece peste noapte. Se trece cu cutitul pe marginea vasului in care este tortul,se pune un platou deasupra si se rastoarna brusc. se orneaza cu frisca si fructe dupa imagiantia fiecareia.

Nu am incercat sa fac in tava cu pereti detasabili pt ca mie imi iese tortul mult mai inalt.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu piscoturi de sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

babi5 1

13.01.2014, 12:40

MotanLaOale 1

13.01.2014, 14:09

JulyCris 1

13.01.2014, 14:14


Va multumesc! E bun inceputul meu aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

ieri la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

ieri la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

ieri la 17:03

Negresă cu ciocolată și mascarpone - Irezistibil de gustoasă

ieri la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu fructe deshidratate