Pentru blat:
Pregatirea sarlotei:
Daca se foloseste ananas din compot,se taie ananasul in bucati mici si se lasa la scurs.
Intr-un vas se amesteca praful de sarlota cu 200 ml suc din compot si se lasa 10 minute la inmuiat.
Se bat 2 oua si se adauga in vasul cu sarlota.
Se pune vasul pe bain-marie si se fierbe 5 minute,pana cand sarlota incepe sa se ingroase si capata consistena unui sos.
Se amesteca continuu pentru a nu se lipi! Sarlota se lasa la racit, intre timp se bate 1 l lapte rece cu praful de frisca.
Se pun deoparte aproximativ 300 g frisca pentru ornat,restul de frisca se incorporeaza in sarlota racita.
Daca sarlota s-a racit prea tare si s-a inchegat,poate fii incalzita usor pana revine la consistenta unui sos.
Se adauga fructele din compot si se omogenizeaza cu grija.
Pregatirea blatului:
Se separa ouale,in galbenus adaugam 3 linguri zahar si amestecam bine,albusurile le batem spuma si le adaugam impreuna cu 3-4 linguri de faina si praful de copt la galbenusuri.
Amestecam compozitia cu dosul lingurii pana se omogenizeaza bine.
Ungem o forma cu ulei,o tapetam cu faina si dam blatul la cuptor pentru cca 30 de minute.
Lasam blatul la racit,turnam compozitia peste blat,nivelam frumos si ornam cu frisca ramasa si fructe
. Dam tortul pentru cca 1-2 ore la frigider.