Tort Dobos

de cristina1985 in Torturi, 20 Feb 2016 | 7535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 gr zahar
  • 12 oua
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr unt
  • 80 gr cacao
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • nutella (2 lg cu varf)
  • 5 lg apa
  • Glazura:
  • ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Foi:Eu am facut jumatate de cantitate de aluat , iar cand se cocea ultima foaie am pregatit si restul.

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma si 2 plicuri praf de copt.Eu am facut foile pe dosul unei tavi mari de aragaz, dar mai mici.

Se coc  pe foaie de copt unsa cu ulei si preasarata cu faina.Daca nu le coaceti pe hartie de copt o sa se lipeasca de tava.Vor iesi 6 foi.Nu le puneti un peste alta , pentru ca se vor lipi.

Crema:Galbenusurile cu zaharul pudra , apa si cacao se fierb 10-15 minute pe baie de aburi. Se lasa la racit . Cand e calduta se adauga untul si nutella.

Glazura:Se topeste ciocolata in putina apa 3-4 lg.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]