Tort Dobos

de cristina1985 in Torturi, 20 Feb 2016 | 7484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 150 gr zahar
  • 12 oua
  • 200 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 400 gr unt
  • 80 gr cacao
  • esenta vanilie
  • esenta rom
  • nutella (2 lg cu varf)
  • 5 lg apa
  • Glazura:
  • ciocolata amaruie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Foi:Eu am facut jumatate de cantitate de aluat , iar cand se cocea ultima foaie am pregatit si restul.

Se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma si 2 plicuri praf de copt.Eu am facut foile pe dosul unei tavi mari de aragaz, dar mai mici.

Se coc  pe foaie de copt unsa cu ulei si preasarata cu faina.Daca nu le coaceti pe hartie de copt o sa se lipeasca de tava.Vor iesi 6 foi.Nu le puneti un peste alta , pentru ca se vor lipi.

Crema:Galbenusurile cu zaharul pudra , apa si cacao se fierb 10-15 minute pe baie de aburi. Se lasa la racit . Cand e calduta se adauga untul si nutella.

Glazura:Se topeste ciocolata in putina apa 3-4 lg.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]