Tort Egiptean

de La Ancuta in Torturi, 1 Ian 2011 | 34799 vizualizari

 

Va doresc un an mai bun, multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Foaie: (avem nevoie de 3 foi)
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 g nuci macinate (sau alune)
  • Crema 1:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 170 g unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Crema 2:
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci sau alune zdrobite (eu le-am macinat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Egiptean:

Foile:

Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul. Se mixeaza bine pana lucesc.

Amestecam faina cu nucile macinate si le incorporam usor in spuma.

Intindem aluatul pe tava rotunda (26 cm) bine unsa cu unt si dam la cptor la foc mic 15-20 de minute. Foaia trebuie sa se rumeneasca usor deasupra.

Am incercat sa coc si cu tava tapetata cu hartie de copt, dar e mai greu de dezlipit hartia :)

Pana se coace spalam ustensilele si pregatim inca o foaie. Repetam aceasta operatiune de doua ori ( ne trebuie 3 foi)

Dupa ce s-au copt se lasa sa se raceasca.

Crema 1:

Amestecam bine galbenusurile cu amidonul si treptat adaugam laptele. Punem compoitia pe foc mic si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam a racit.

Mixam untul spuma cu vanilia. Adaugam untul treptat in budinca de galbenusuri si mixam bine.

Crema 2:

Zaharul se pune pe foc si se caramelizeaza. cand a capatat o culoare aurie il intindem in foaie subtire pe hartie de copt unsa putin. Lasam sa se racasca apoi punem caramelul intr-o punga si il zdrobim cu sucitorul.

Batem frisca bine si adaugam caramelul zdrobit si nuca macinata. Amestecam pana se omogenizeaza.

Asamblarea:

Pe un platou asezam o foaie apoi intindem 1/3 din crema de vanilie si deasupra 1/3 din crema de frisca. Punem urmatoarea foaie si iar crema de vanilie si crema de frisca.

Deasupra intindem restul de crema de vanilie si crema de frisca. Intindem putina crema pe margini si imbracam marginea in nuca macinata.

Tortul nu este foarte spectaculos la exterior, dar are un gust senzational.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Egiptean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (57)

- Andreea - 1

27.09.2013, 09:40

Ce bunatate

La Ancuta 1

27.09.2013, 11:45

Multumesc

otymf 1

28.06.2014, 03:48

maine il fac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort stralucitor de visine