Cred ca nu are nevoie de nici o descriere..Nuci,vanilie,caramel ,o combinatie minunata!!!
Foi: x3
Crema de vanilie:
Crema de frisca si caramel:
Decor:
Foi :
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,am adaugat zaharul in ploaie si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat faina si nucile macinate amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.
Am tapetat o tava cu unt si hartie de copt,am pus compozitia de bezea si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
La fel am procedat si cu celalalte doua foi.(in total avem nevoie de 3 foi)
Crema de vanilie:
Am pus laptele pe foc intr-o craticioara.
Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul si amidonul apoi am turnat laptele fierbinte si am pus compozitia din nou pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Am luat crema de pe foc ,am adaugat un praf de sare si vanilia si am lasat-o la racit.
Untul moale,la temperatura camerei l-am mixat cateva secunde pana a devenit cremos.
Am adaugat lingura cu lingura din crema de galbenus racita si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.
Pentru crema de frisca am mixat smantana cu frisca lichida si zaharul vanilat pana s-a intarit apoi am pregatit caramelul.
Intr-o craticioara am caramelizat zaharul pana a ajuns la culoarea chihilmbarului apoi l-am turnat pe o hartie de copt unsa cu putina ulei pana s-a intarit bine.
Am rupt caramelul in bucati si l-am pus intr-o punga apoi l-am zdrobit cu ajutorul unui sucitor.
Peste frisca am pus caramelul zdrobit si am omogenizat bine.
Asamblare:
Foaie/Crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca/foaie/crema de vanilie/crema de frisca.
Am mai pastrat 2 linguri de crema de vanilie si putina crema de frisca pentru a imbraca si marginile tortului.
Am decorat cu nuci tocate,crema de vanilie ramasa si caramel zdrobit.
1
Recomand sa folositi smantana pentru frisca si oua de tara ,vor da o culoare minunata cremei de vanilie si straturile vor fi perfecte!
2
Caramelul zdrobit il puneti chiar inainte de servire pentru a nu se topi si a avea un aspect placut.
3
Tortul trebuie sa stea la rece peste noapte.
4
Sa nu va zgarciti cu vanilia,ii va da un gust deosebit ,cel mai bun ar fi un baton de vanilie(eu nu am avut)