Tort egiptean

de Valclaudia in Torturi, 1 Dec 2015 | 6899 vizualizari

 

La multi ani, Romania!

 

INGREDIENTE

Foile cu nuca (inmultiti cu 4, pentru ca avem nevoie de 4 foi):

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3 linguri zahar tos
  • 2 linguri faina proaspat cernuta
  • 50 gr. nuca prajita si macinata

Crema de vanilie:

  • 12 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 500 ml lapte dulce
  • 4 linguri faina proaspat cernuta
  • 4 linguri amidon alimentar
  • 250 gr. unt sau margarina Rama
  • 3 plicuri zahar vanilat

Crema de frisca:

  • 500 ml frisca Hulala
  • 200 ml smantana dulce (de gatit)

Kranz:

  • 250 gr. nuca prajita macinata mare sau taiata grosier
  • 8 linguri zahar pentru caramelizat

Decor:

  • 200 gr. nuca prajita si taiata grosier
  • 150 ml frisca lichida Hulala

     

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean:

Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel:

-am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot;

-am preincalzit cuptorul la 175 grade;

-am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana am obtinut o spuma ferma;

-am adaugat faina in ploaie, am amestecat cu grija sa nu iasa aerul din spuma de albusuri,apoi am incorporat nuca prajita si macinata in compozitie;

-am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si am copt apoi foaia cca 8-10 minute;

-am scos cu grija foaia din tava, nu am desprins hartia si am procedat la fel si cu celelalte 3 foi.

A doua zi am preparat crema de vanilie:

-am amestecat cele 12 galbenusuri cu 12 linguri zahar tos, 3 plicuri de vanilie, 4 linguri amidon alimentar, 4 linguri de faina proaspat cernuta, toate intr-un vas cu fund dublu., cu ajutorul unui tel;

-am dat cratita la foc mic si am adaugat in fir subtire laptele,amestecand incontinuu pana am obtinut o crema de consistenta unei budinci ferme;

-am lasat pana s-a racit complet crema de vanilie, apoi am adaugat untul (sau margarina) la temperatura camerei;

Kranzul l-am preparat dupa cum urmeaza:

-am topit intr-o craticioara la foc mic 8 linguri de zahar pana a devenit lichid si a obtinut o superba culoare aurie;

-am turnat apoi zaharul fierbinte pe o foaie din silicon, l-am lasat la racit;

-am rupt cu mana bucati de zahar, apoi l-am zdrobit la robot;

-am adaugat si 250 gr. nuca prajita peste zaharul caramelizat si le-am zdrobit impreuna obtinand un kranz crocant si delicios;

Pentru crema de frisca:

- am mixat frisca lichida impreuna cu smantana pentru gatit pana am obtinut o crema ferma. 1/2 din kranzul obtinut l-am incorporat in aceasta crema.

Asamblarea:

-am asezat o foaie pe tava/platou, am desprins cu grija hartia de copt si am uns foaia cu un strat generos de crema de vanilie;

-am presarat peste crema de vanilie un strat de kranz, apoi am acoperit kranzul cu un strat de crema de frisca;

-am aszat a doua foaie, din nou desprinzant cu grija hartia, am uns-o cu crema de vanilie,am presarat kranz si iar am acoperit cu crema de frisca.... am repetat procedura de inca doua ori si am obtinut un tort inalt numai bun de decorat :)

-am acoperit tortul cu restul de crema de vanilie,l-am decorat cu frisca batuta si nuca prajita taiata grosier.

E ceva de munca, dar cu siguranta merita efortul pentru ca iese un tort extrem de delicios!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean si un an de Bucataras.ro