Tort Elefantei

de laylalala in Torturi, 5 Mai 2011 | 3650 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 70 gr unt, topit
  • 50 ml lapte
  • 100 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • pudding preparat cu 300 ml lapte/plic (eu am folosit pudding de vanilie si de ciocolata), racit
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Elefantei:

Incinge cuptorul la 180°C.  Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de 15 cm diametru.

Pentru aluat, bate ouale cu zaharul si esenta de rom, pana isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de lapte. Amesteca ingredientele uscate apoi incorporeaza-le in ingredientele lichide.Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da la copt pana la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curate. Lasa sa se raceasca complet.

Pentru crema, bate untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Imparte untul cu zahar un jumatate. O jumatate incorporeaza in puddingul de ciocolata si cealalta jumatate in puddingul de vanilie.Lasa crema la rece 20-30 minute.

Taie blatul in 6 foi, pe orizontala. Umple foile de blat cu crema, alternand cea de vanilie cu cea de ciocolata. Unge intreg tortul cu cremele ramase apoi decoreaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Elefantei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

pe 18.08 la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata