Tort Fanta

de bursulica in Torturi, 19 Mar 2012 | 10873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 5 linguri apa
  • 2-3 lingurite cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar
  • Crema:
  • 250 gr. margarina
  • 250 gr. zahar
  • 450 gr. branza de vaci
  • Glazura Fanta:
  • 2 plicuri budinca (de frisca sau vanilie)
  • 750 ml. suc fanta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fanta:

Blatul: batem albusul spuma, adaugam galbenusul frecat cu zaharul, adaugam faina, cacao, uleiul, praful de copt (stins cu zeama de lamaie) si cele 5 linguri de apa. Se coace intr-o tava tapetata cu margine detasabila. Dupa ce se raceste il desprindem de pe tava, il taiem in doua, il ungem cu crema si-l reasezam in tava. 

Urmeaza sa punem crema deasupra si glazura iar marginea detasabila va tine totul pana a doua zi cand glazura va fi intarita, abia atunci vom indeparta marginea de la tava.

Crema: amestecam margarina, zaharul si branza de vaci. Il punem peste blat.

Glazura Fanta: fierbem cele doua budinci cu 750 ml. suc de fanta, (eventual adaugam 2-3 linguri de zahar). Il turnam caldut peste crema de branza.

Tortul se va tine la rece pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fanta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu crema de vanilie si topping de fructe de padure