Tort Fluture diplomat

de Miha in Torturi, 16 Feb 2010 | 15832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 220 ml lapte
  • 1 litru de frisca lichida ( La Dorna)
  • 30 g gelatina
  • 1 cutie compot de ananas
  • 3 mandarine
  • Pentru insiropat:
  • zeama de la fructe si de la compotul de ananas
  • Pentru decor:
  • 750 ml frisca lichida
  • ananas
  • mandarine
  • struguri
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture diplomat:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca impreuna cu uleiul si esenta de vanilie, ca la maioneza, apoi se toarna peste bezea. Se omogenizeaza dupa care se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.

Aluatul obtinut se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. Se face proba cu scobitoarea.

Crema:

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece.

Ananasul se taie cubulete. Mandarinele se curata de pielita si se taie si ele cubulete. Se pun intr-o sita sa se scurga bine de zeama.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema. Se adauga laptele cate putin, se omogenizeaza si se pune la foc mic, sa fiarba pana incepe sa se ingroase, ca o smantana mai subtire, amestecand continuu. Ca sa fiti siguri ca nu se prinde puneti vasul la bain-marine.

Lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina hidratata si omogenizam. Se lasa la racit complet si cand incepe sa se ingroase, se adauga frisca batuta, ananasul si mandarinele.

Blatul copt si racit il taiem in 2.

Punem primul blat in tava cu inel detasabil, insiropam cu zeama de la compot si de la fructe, dupa care punem crema. Nivelam si acoperim cu cel de-al doilea blat, de asemenea insiropat.

Dam la frigider pentru cateva ore, pana se intareste crema.

Scoatem inelul detasabil si taiem tortul in 2, apoi cele doua jumatati le punem pe platou, spate in spate, formand astfel aripile fluturelui.

Se acopera cu frisca, apoi se orneaza dupa preferinta.

 


 

TIPS-URI

1

daca doriti puteti pune in crema si albusurile de la cele 5 galbenusuri. Eu nu le-am pus pentru ca am o "problema" cu ouale crude. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (22)

mamidesara 1

28.02.2010, 15:27

ce prezentare minunata!! e la favorite deja!

elena1988 1

10.03.2011, 10:56

Cris2711 1

18.04.2011, 16:04

cat de frumos poate fi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu mousse de fructe si ciocolata, perfecta pentru aniversari sau pentru momente cu cei dragi!