Tort ganache cu nuci şi coacăze

de madi_marin in Torturi, 5 Sep 2014 | 4173 vizualizari

 

Deliciu rapid, însiropat şi ciocolatos!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 ouă
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g nuci măcinate fin
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 3 linguri cu făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri frişcă lichidă
  • 1 mână de coacăze
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 250 ml frişcă lichidă
  • Sirop:
  • 300 ml apă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 fiolă esenţă de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ganache cu nuci şi coacăze:

Crema: se pun la topit la foc mic ciocolata şi frişca lichidă. Când totul e omogenizat, se dă la rece cca 1 oră, după care se spumează un pic cu mixerul.

Blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Untul moale se freaca cu zahărul, apoi se adaugă esenţa şi gălbenuşurile si se amestecă totul foarte bine.

Ciocolata se pune la topit împreună cu frişca lichidă. Se adaugă peste spuma de albuşuri, apoi se pune crema de unt cu gălbenuşuri, nucile (eventual prăjite un pic înainte) şi făina cernută cu praful de copt. Se omogenizează compoziţia şi se pune la copt într-un vas cu diametrul de 20 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace cca. 20 minute ( se face testul scobitorii pentru siguranţă). Când e gata se lasă la răcit, apoi se taie în două.

Feliile răcite se însiropează ( zahăr caramel, apă şi esenţă, apoi se răceşte foarte bine), se unge prima cu un strat de ciocolată, se presară coacăze,se acoperă cu cealaltă felie, apoi restul de cremă.

Se ornează după imaginaţie.

Se dă la rece pentru 2 ore înainte de servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ganache cu nuci şi coacăze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema mascarpone si nuci