Tort Ganache-Tortul Andreei.

de ionela2682 in Torturi, 10 Dec 2011 | 5657 vizualizari

 

Dupa reteta http://www.joyofbaking.com/ganache.html va prezint un tort ce s-a vrut o surpriza pentru nepotica mea.

 

INGREDIENTE

ingrediente pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 lg faina
  • 6 g zahar
  • 6 lg ulei
  • 1 lingura de ness

Sirop

  • 2 cani apa 
  • 4-5 lg zahar caramelizat

Crema Ganache

  • 220 grame ciocolata amaruie
  • 180 ml frisca lichida
  • 30 grame unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ganache-Tortul Andreei.:

Blatul identic ca mod de preparare si ingrediente ca si cel de la http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-ciocolata-27538.html

Blatul:

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet

-adaugam faina si omogenizam

-galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie

-adaugam i lingurita de ness pentru gust si culoare

-omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt

-coacem pentru 30-40 min sau pana trece testul scobitorii.

-scoatem din tava,asezam pe un gratar si -l lasam sa se raceasca.

(indicat ar fi sa pregatiti blatul cu o zi inainte)

Crema Ganache:

-in frisca lichida putin incalzita dizolvam ciocoolata si untul

-mixam bine pana cand obtinem o spuma tare.

Siropul

-peste zaharul ars adaugam 2 cani apa calda (atentie la bulbuci)

-lasam sa se dizolve si sa se raceasca totodata

Asamblare

-prima foaie de blat ,insiropata,crema=>a doua foaie de blat  insiropata ,crema=>a treia foaie de blat

-imbracam tortul in aceeasi crema si decoram dupa preferinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ganache-Tortul Andreei." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (34)

ionela2682 1

17.12.2011, 18:13

audrey
17.12.2011, 14:03

Cat zahar e in blat?
6 linguri de zahar sunt in blat!

ionela2682 1

17.12.2011, 18:14

va multumesc tuturor pentru uraril si cuvintele frumoase!!!

Sylvia 1

20.12.2011, 21:04

excelenta realizare ! La multi ani !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort ecler cu capsuni