Tort Iepurasul Diplomat

de Lily_Musat in Torturi, 5 Iun 2009 | 6450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 piscoturi
  • 5 plicuri de gelatina de 5 g
  • 200 ml zahar
  • 2 oua
  • 100 g stafide
  • 1 esenta de fistic
  • 1 kiwi
  • 1 l lapte
  • 5 plicuri frisca Dr. Oetker
  • coaja de la 1/2 portocala
  • bombonele pentru decor
  • putin colorant alimentar rosu
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Iepurasul Diplomat:

Eu am vrut sa fac un tort mare de 2 kg si am folosit multa frisca.
Pregatim piscoturile mai intai. Le taiem bucatele cu cutitul. Le aranjam in forma de tort cu pereti detasabili pe fundul formei.  Punem gelatina la inmuiat cu 200 ml apa intr-o cratita mica. Adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam 10 minute la inmuiat, dupa care adaugam 1 cana de lapte si zaharul.  Adaugam si ouale.  Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota.  Iata cum iese. Trebuie sa avem grija sa amestecam cu telul in continuu sa nu se lipeasca. Lasam sa se raceasca sarlota. Pregatim frisca. Punem laptele si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker.  Mixam bine.Eu am adaugat si 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca. Dar avem grija sa nu uitam sa oprim frisca si pentru ornat tortul.  Incorporam si fructul kiwi.  Incorporam stafidele. Inmuiem cele 5 piscoturi taiate marunt pe care le-am oprit sa le punem la jumatatea tortului. Peste piscoturile de pe fundul formei turnam jumatate din compozitia de crema diplomat, iar dupa aceea punem piscoturile.  Punem si a 2-a parte de crema si ultima. Acoperim cu folie si dam pentru 2 ore la frigider tortul sa se intareasca dupa acre il scoatem indepartam inelul de la forma si il ornam. Eu am ornat tortul cu bombonele rosii si am avut un iepuras de ciocolata. Am colorat putina frisca cu colrant alimentar rosu si am ornat cu ea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepurasul Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Michelle 1

04.12.2009, 10:23

elena1988 1

11.01.2011, 18:36

arata minunat, felicitarii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Fantezie"