Un tort ce necesita multa rabdare dar finalul este grozav de bun si frumos!
Pentru inceput pregatim blaturile.
Blatul pandispan:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa.
Am adaugat apoi pe rand ,galbenusurile,uleiul ,faina amestecata cu praf de copt iar la final vanilia.
Am tapetat o tava cu unt si faina /hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute.
Blat de cacao:
Am topit ciocolata pe baie de aburi.
Galbenusurile le-am mixat cu jumatate din cantitatea de zahar pana au devenit cremoase.
Am adaugat cacaua si ciocolata si am mixat pana le-am incorporat bine.
Separat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar.
Am adaugat albusurile peste galbenusuri,in cateva transe,amestecand usor cu o spatula.
Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 25 de minute.(blatul va creste mult la copt dar se va lasa destul de tare, nu este nici o problema asa trebuie sa fie)
Cat timp se racesc blaturile am pregatit jeleul de visine.
Am pus visinele pe foc cu zaharul si compotul pana s-a topit zaharul apoi am lasat la racit. Am hidratat gelatina in apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o peste visine. Am lasat jeleul la rece pana s-a intarit (cat sa poata fi intins si sa nu curga)
Peste blatul de pandispan am pus jeleul si am nivelat bine apoi l-am acoperit cu blatul de ciocolata. Am dat la rece pana am pregatit cremele.
Mousse de vanilie si coniac:
Am mixat galbenusurile cu zaharul pana au devenit cremoase.
Laptele l-am pus pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.
Peste galbenusuri am adaugat laptele fierbinte apoi am pus din nou amestecul pe foc foarte mic amestecand continuu pana s-a ingrosat usor.
Am adaugat vanilia si coniacul si am omogenizat bine.
Gelatina am hidratat-o in apa rece apoi am topit-o si am adaugat-o in crema de vanilie racita.
Am mixat frisca pana a prins consistenta apoi am adaugat crema de vanilie si am mixat bine.
In jurul tortului am pus un inel detasabil si mousse-ul de vanilie.
Cat timp se intareste primul mousse am pregatit al doilea mousse.
Am topit ciocolata cu 100 de ml frisca lichida.
Am luat-o de pe foc ,am adaugat galbenusurile si am amestecat energic.
Cat timp se raceste ciocolata am hidratat gelatina si am mixat restul de frisca.
Gelatina am topit-o si am adaugat-o peste ciocolata apoi am incorporat treptat si frisca amestecand usor.
Am pus mousse-ul de ciocolata peste mousse-ul de vanilie si am nivelat bine apoi am dat tortul la rece pentru cateva ore.
Crema mascarpone:
Am mixat mascarponele cu zaharul si frisca pana s-a intarit si am obtinut o crema fina.
Am imbracat tortul in crema de mascarpone apoi l-am decorat cu ciocolata rasa,decoratiune din ciocolata si visine din compot.
1
Am folosit o tava in forma de inima cu diametrul de 28 cm.
2
Se va nivela blatul de ciocolata cu un cutit bine ascutit.