Tort inima pentru bucatarasi

de alba_zori in Torturi, 6 Noi 2012 | 6048 vizualizari

 

O placere!Acest tort este ideal plin de capsuni in mijloc,eu am avut doar cateva congelate de data asta,l-am facut doar de proba,serios o sa-l fac la ziua prietenului meu,si o sa-l umplu de capsuni,favoritele lui.Sa povestesc cum a venit ideea,vorbind cu draga mea Ionela adica Lilik despre torturi m-am hotarat dupa ce am cautat pe pagina Sufletistei o poza cu un tort luat de pe net,foarte frumos,m-a uimit si m-am apucat de treaba,acesta este rezultatul,data viitoare voi sti cum sa-l fac mai bine.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan
  • 5 oua,
  • un praf de sare
  • 220 gr zahar,
  • vanilie,
  • coaja de lamaie
  • 200 gr faina,
  • 50 gr amidon
  • un plic de praf de copt
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 ml limoncello
  • Pentru baia de limoncello:
  • 200 ml limoncello,
  • 3 lgte zahar,
  • apa
  • Pentru Crema panna cotta:
  • un mango,
  • 250 ml frisca lichida,
  • 5 lg zahar,
  • zeama de lamaie
  • 24 gr gelatina in foi.
  • Pentru decor:
  • marshmallow
  • fondant pentru trandafiri si frunze,
  • fructe,
  • capsuni,
  • un plic de gelatina.

Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort inima pentru bucatarasi:

Pandispan: am separat albusurile de galbenusuri, am batul albusurile cu un praf de sare, zahar pana a devenit spuma, am frecat galbenusurile cu zaharul ramas si cu uleiul de floarea soarelui, le-am amestecat de jos in sus, am adaugat si vanilia, coaja de lamaie, faina si amidonul dat prin sita, praful de copt si limoncello. Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade 40 minute.

Crema panna cotta: am taiat mango cubulete, am adaugat frisca lichida, zaharul si zeama de lamaie si am dat la storcator. Am pus la inmuiat in apa rece foile de gelatina si am incalzit compozitia putin (nu am fiert), am adaugat si foile de gelatina inmuiate si am omogenizat, a devenit ca un sos caldut. Am pus la frigider 5 minute pana am asamblat.

Am taiat o foaie de pandispan si asezat in forma de tort, am udat cu sirop, am asezat si capsunile lateral, am turnat compozitia mea de panna cotta si am dat la congelator 10 minute. S-a intarit si am asezat si cealalta felie de pandispan insiropata, am asezat fructe si scurs gelatina preparata cu suc de capsuni.

Am pregatit si trandafirasii si frunzulitele din marshmallow fondant. Am dizolvat pe baie de aburi caramelele cu lichiorul si apoi am adaugat 200 gr zahar pudra. Am lucrat cu restul de zahar pudra pana nu s-a lipit de maini si lasat la odihnit noaptea in folie transparenta, apoi am facut bilute care le-am intins cu lemnul si invartit ca petalele de tranfafiri. Le-am uns cu o pensula cu putin lichior Alchermes si asezat peste tort. La fel am facut si frunzele doar ca am folosit sirop de menta.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inima pentru bucatarasi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni