Tort italian de ciocolata si migdale

de RuxyRux in Torturi, 9 Dec 2010 | 8213 vizualizari

 

Un desert raw incredibil de gustos cu crema de migdale si vanilie , gust de portocale, bogat in crema densa de ciocolata naturala....

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 1 cana alune de padure  
  • 2/3 cana migdale
  • 1 cana smochine
  • 1/2 lingurita coaja de portocale
  • 1/2 lingurita esenta vanilie  
  • Crema de migdale:
  • 1 cana caju
  • 1/3 cana lapte migdale
  • 1/3 cana unt de cocos
  • 3 linguri sirop artar
  • 2 lingurite esenta migdale
  • 2 linguri migdale maruntite  
  • Crema de ciocolata:  
  • 3/4 cana lapte migdale
  • 1/2 cana caju
  • 1/2 cana migdale
  • 3 linguri pudra cacao
  • 2 linguri pudra carob
  • 3 linguri sirop artar
  • 1/2 lingurita seminte
  • betigas vanilie
  • un praf sare
  • 2 linguri unt de cacao
  • 1 lingura ulei de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort italian de ciocolata si migdale:

Blatul:

Intr-un blender transformati migdalele in pudra. Lasati deoparte. Zdrobiti alunele de padure si amestecati-le cu migdalele. Mixati smochinele cu coaja de portocala, apoi adaugati migdalele si alunele si faceti un aluat. Puneti intr-un bol de plastic folie de prospetime si puneti blatul, apasandu-l bine inauntru. Lsati deoparte.

Crema de migdale:

Amestecati totul in afara de migdalele maruntite pana devine o crema moale, apoi adaugati si migdalele. Puneti peste blat in vasul de plastic si dati la rece pana se intareste si poate fi pus stratul urmator

Crema de ciocolata:

Combinati intr-un vas la mixer toate ingredientele mai putin untul si uleiul, pana devine o crema spumoasa...la sfarsit adaugati-le si pe acestea. Puneti ca si strat urmator la tort in vasul de plastic. Tineti tortul la frigider peste noapte sau la congelator cateva ore, scoateti apoi si puneti o farfurie de tort deasupra si rasturnati scotand si folia la urma. Presarati pudra de cacao si ornati dupa dorinta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort italian de ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]