Episodul 6 al serialului ,,Torturi cadou,,....
Blat :
Crema :
Glazura :
Ornat :
Se prepara blatul : se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si la urma praful de crema. Se mixeaza bine, apoi se toarna compozitia in tava detasabila 26 cm diametru tapetata pe fund cu hartie de copt. Se coace la foc potrivit cam 20 - 25 de minute. Se da la racit.
Cand blatul e rece se prepara crema : se mixeaza frisca lichida si laptele reci cu praful de crema pana se obtine o consistenta tare. Se intinde imediat peste tort. Se da le rece .
Se prepara glazura : se pun la foc foarte mic frisca lichida, ciocolata rupta in bucatele si untul pana se topesc si se obtine o crema omogena. Cand e calduta se toarna peste tort. Se da la rece pana a doua zi cand se poate orna dupa imaginatie cu frisca batuta, ciocolata alba si finetti sticks.