Tort Martisor

de irena in Torturi, 1 Mar 2012 | 4571 vizualizari

 

O primavara minunata, cu multa veselie si bucurie, cu iubire si intelegere, cu multe clipe frumoase si de neuitat...

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua,
  • 5 linguri apa,
  • 6 linguri faina,
  • 4 linguri cacao,
  • 10 linguri zahar.
  • Sirop:
  • 100 ml apa amestecata cu 4 linguri dulceata caise.
  • Crema:
  • 150 gr ciocolata,
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 300 ml frisca batuta,
  • 7 gr gelatina.
  • Pasta de zahar si gem de caise ptr imbracat tortul
  • Ornamente din pasta de zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Martisor:

Blat: In albusuri se toarna apa si se bat f bine, se adauga zaharul cate putin si se bat albusurile  pana se intaresc foarte bine, apoi adaug galbenusurile, apoi faina si cacaoa trecute prin sita. Se unge si se tapeteaza o forma (25cm ) si se toarna compozitia, se coace in cuptorul preincalzit la 180 C,timp de 20 - 25 min. Blatul se lasa la racit si se taie in 3 foi.

Crema: Ouale si zaharul se amesteca pe baie de aburi cand se ingroasa se adauga ciocolata, cand se raceste crema,se adauga frisca si gelatina hidratata.

Se insiropeaza prima foaie, se adauda 1/2 din crema, apoi adaug a 2 a foaie si insiropez si adaug crema, apoi adaug a 3 a foaie insiropata.Acopar cu folie si dau la frigider ptr 3-4 ore.Acopar tortul cu un strat subtire de gem caise si il imbrac in pasata de zahar,apoi ornez.

TIPS-URI

1

Imaginile ptr executarea acestui tort le puteti vedea la Tortul Carol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

LUK 1

06.03.2012, 16:57

ai undeva reteta la pasta de zahar?

VERONICA2607 1

19.03.2012, 09:17

superb!!!

irena 1

19.03.2012, 09:51

PTR LUK :Reteta ptr pasta de zahar am postat o la Bunny cake.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si crema de vanilie