Tort merengue cu crema de lamaie

de Miha in Torturi, 8 Iun 2009 | 17142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 250 ml lapte
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 50 g faina
  • 2 lamai
  • Pentru decor:
  • 150 ml frisca felii de lamaieciocolata rasa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort merengue cu crema de lamaie:

Se bat abusurile spuma tare si lucioasa.Apoi se adauga zaharul treptat si esenta de vanilie.
In tava tapetata cu hartie de copt se intinde un strat de aproximativ jumatate de cm de bezea.Se introduce tava in cuptorul incins la 100 de grade si se coace pana se usuca blatul de bezea.Se coc 4 blaturi.

Untul moale,la temperatura camerei se freaca spuma cu zaharul,apoi se adauga sucul de la lamai.Se poate pune si coaja,daca va place.
Intre timp se desface faina cu putin lapte rece (50 ml),iar restul de lapte se pune la fiert.Cand e aproape sa dea in clocot se adauga faina dizolvata,se pune pe baine-marine si se amesteca pana se ingroasa.
Se lasa la racit,apoi se adauga cate putin in compozitia de unt.

Fiecare blat se unge cu crema de lamaie si se aseaza unul peste altul.

Se acopera tortul cu frisca batuta si se orneaza cu felii de lamaie si ciocolata rasa.

Se da la frigider cateva ore,apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort merengue cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (6)

Miha 1

16.08.2009, 01:40

Mihaela,imi pare tare rau ca nu ti-a reusit sau ca nu ti-a placut acest tort.Nu stiu daca ai gresit cu ceva sau daca is de vina ingredientele de acolo de la voi. Poate ca n-ai fiert suficient crema de lapte cu faina? Trebuie fiarta pana se ingroasa,ca o budinca.Cat despre cele 2 lamai...zic eu ca e chestie de gusturi...Mie nu mi s-a parut acra in combinatie cu bezeaua foarte dulce.Si da,blatul de bezea se inmoiae pana a doua zi,de la unt.Daca il taiai si papai dupa cateva ore,blaturile inca ar mai fi fost crocante.

Mihaela 1

17.08.2009, 11:15

sa stii ca am fiert destul de mult crema, si daca nu cumva am pus si un pic mai multa faina ca tot mi se parea ca nu e destul de groasa.. cine stie.. asa la gust mi-a placut, numai ca imi parea rau ca nu a iesit asa frumos ca al tau.. concluzia e ca tortul asta e bine sa il faci cand ai musafiri ca sa il termini pe tot atunci, sa savurezi si bezeaua ...

omul cat traieste invata!

Miha 1

17.08.2009, 15:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort clasic visina &ciocolata (metoda rapida)