Tort mille-feuille cu crema de urda

de loredanaaa in Torturi, 27 Feb 2013 | 3276 vizualizari

 

Este usor de facut dar si gustos.Puteti folosi si alta crema,mie mi-a placut mult cu urda,iar foile nu trebuie sa le insiropati ca se insiropeaza de la crema.

 

INGREDIENTE

  • 500 g urda
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • indulcitor sau zahar
  • aluat foietaj (frantuzesc)
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort mille-feuille cu crema de urda:

- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare. 

- fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul

-pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura si restul foilor intinse dupa aceasta hartie.

-apoi cu o furculita intepati bine toata foaia si o dati la cuptor, la temperatura medie - 180 grade

-lasati pana se rumeneste bine, apoi o scoateti si o lasati sa se racoreasca bine pe un platou sau un fund

- coaceti toate cele 4 foi, le lasati sa se raceasca 

-se amesteca bine  intr-un castron urda, coaja de lamaie, zaharul vanilat,esenta  si inlocuitorul de zahar  sau zaharul pana devine o crema.

- puneti un strat  de crema pe fiecare - intindeti in asa  fel sa  va ajunga crema  si pentru ornat deasupra(eu am facut floare din capsuni si am pus nuca de cocos deasupra)

-tortul  il puneti la rece pentru  4-5 ore - asta-i cea mai importanta parte, sa se inmoaie bine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort mille-feuille cu crema de urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

27.02.2013, 11:01

loredanaaa 1

02.03.2013, 11:12

multumesc bya,merisor,motan,diacona,rocsi

babi5 1

05.09.2013, 07:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata