Tort Mimi

de Bucataras in Torturi, 4 Apr 2009 | 6953 vizualizari

 

Tort ornat cu ciocolata rasa si mandarine ...

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri faina
  • zahar vanilat 1-2 plic
  • CREMA
  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 100 g cacao
  • 2 si ½ pachete unt
  • esenta rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mimi:

Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat.

Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt.

Se raceste si se adauga romul si restul de unt frecand cu mixerul pana se lichefiaza.

ASAMBLARE

Blatul racit se taie in 3 si se siropeaza cu sirop rece ( apa si zahar dupa gust fierte la care se adauga coaja portocala si suc de la jum. lamaie si multa esenta de rom 2-3 fiole)

- Crema se intande intre blaturi si se imbraca intregul tort. Se orneaza cu nuca coapta la cuptor si zdrobita nu macinata , facuta eventual cranz in zahar caramel sau se poate orna cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mimi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

„Pizza altfel”, pe blat de cartofi  – Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

la 15:08

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca caramelizata