Tort Minion

de laura_n in Dulciuri, 27 Sep 2015 | 5727 vizualizari

 

Cine ma cunoaste, stie ce inseamna teroristii astia ai mei pentru mine, iar cand teroristul mare si-a manifestat dorinta pentru un tort Minion, am inghitit in sec, am zambit discret :)))) si am inceput sa gandesc cum sa scap basma curata, mai ales ca a vrut si petrecere cu copiii de la gradi :))))

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt
  • 6 oua
  • 8 linguri zahar
  • 300 gr faina
  • 1 vrf bicarbonat sodiu
  • 1 canita lapte (150 - 200 ml)
  • 1 pliculet praf copt
  • 4 linguri cacao neagra
  • pentru crema
  • 400 ml smantana
  • 400 gr ciocolata cu menta
  • 400 gr mascarpone
  • zeama de compot visine pt insiropat
  • pasta de zahar
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Minion:

Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm.

Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul de faina. Omogenizam.

Turnam compozitia in trei forme de copt. Va recomand aceasta varianta, intrucat blaturile vor creste tuguiate si avem nevoie sa dam forma rotunjita.

Coacem blaturile la foc mediu, timp de 40 -50 minute. Facem proba cu scobitoarea, daca iese curata, atunci blaturile sunt coapte si le putem scoate. Le lasam la racit pe un grilaj.

Pregatim o baie de aburi, punem smantana si ciocolata rupta in bucati si lasam sa se incalzeasca. Amestecam continuu pana compozitia devine omogena. Luam de pe baia de aburi si lasam sa se raceasca. Incorporam ulterior branza mascarpone. Aceasta compozitie de crema a reiesit accidental, insa este extrem de fina si de gustoasa. Puteti adauga o lingura de cacao in ea.

Blaturile racite se taie in cate doua straturi groase. Se insiropeaza fiecare strat cu zeama de compot. Se asaza cate un stra de crema peste fiecare blat, se alterneaza pana la ultimul strat. Se imbraca tortul in restul de crema si se da la rece pana a doua zi. este nevoie sa se inchege bine crema pe tort ca sa il sigileze astfel.

A doua zi, se imbraca in pasta de zahar, se decoreaza si se da din nou la rece pana in momentul servirii.

Este un tort aromat, satios, ciocolatos si a facut deliciul copiilor si al parintilor chiar, iar teroristului meu i-am citit fericirea pe chip si atunci am stiu ca imi incheiasem misiunea si cu succes si cu multa emotie :))))

TIPS-URI

1

puteti pregati un sirop in loc sa insiropati cu zeama de compot.

2

puteti adauga o lingura de cacao in crema.

3

asteptati sa se intareasca bine crema pe tort inainte de a-l imbraca in pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Minion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

delia64 1

01.10.2015, 13:50

Doamne cata fericire pe chipul lui David , asta te face sa uiti de orice efort !!!Sa-ti traiasca minunatii puisori si sa-ti aduca multe bucurii !!!!

Rita Ilies 1

01.10.2015, 14:38

)) Ce păr are! Minionu.

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 15:16

minunat si reusit,bravooo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor