Tort "Negru si alb"

de Miha in Torturi, 26 Mai 2010 | 18841 vizualizari

 

:)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguru ulei
  • 1 praf de copt
  • 50 g cacao
  • 100 g faina
  • Pentru crema maro:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri lichior de migdale
  • Pentru crema alba:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 linguri lapte praf
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Negru si alb":

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezele.

Galbenusurile se amesteca cu ulei, amestecand usor ca pentru maioneza. Se toarna peste albusuri si se mixeaza usor.

Faina se amesteca cu praful de copt si cacao, apoi se incorporeaza in compozitia de oua. aluatul obtinut se toarna intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, timp de 25-30 minute.

Crema:

Untul se topeste partial, apoi se mixeaza energic pana devine pufos. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta se topeste.

Se imparte in doua parti egale. In una din ele punem ciocolata amaruie topita, cacaoa si lichiorul  de migdale, iar in cealalta ciocolata alba topita, laptele praf si esenta de vanilie.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu untul si frisca lichida. Se omogenizeaza si se lasa la racit.

Blatul copt si racit se taie in 3. Fiecare blat se insiropeaza foarte putin cu un sirop preparat din apa+zahar+lichior de migdale, apoi fiecare se unge cu cate un strat de crema. Se acopera cu cel de-al 3-lea blat si glazura de ciocolata.

Se orneaza dupa preferinta. Eu am facut ceva f simplist, fiind facut pentru "de-ai casei" :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Negru si alb"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de ciocolata si nuca