Tort Nesquik

de leoflori in Torturi, 30 Aug 2009 | 25126 vizualizari

 

deliciu pentru pitaci si nu numai!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 2 albusuri
  • 2 Linguri zahar
  • 1/2 Lingura faina
  • 1 1/2 Lingura alune de padure macinate
  • Avem nevoie de 3 foi, deci repetam compozitia de inca 2 ori.
  • Crema 1 :
  •  6 galbenusuri
  • 340 ml. lapte
  • 3 1/2 Linguri faina
  • 3 1/2 Linguri zahar + 85 gr. zahar
  • 85 gr. unt / marga
  • 70 gr. Nesquik (pulbere, nu preparata)
  • Crema 2 :
  • 340 ml. frisca (cred ca era suficient 250 ml)
  • 2 Linguri zahar pudra (eu nu am mai pus)
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 40 gr. unt / marga
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Nesquik:

FOILE: Batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Punem la urma si faina amestecata cu alunele macinate si amestecam usor. Intindem compozitia uniform pe tava de tort unsa bine-bine cu grasime si coacem 15-20 minute la foc mic.(repetam compozitia si operatia de inca 2 ori)

CREMA 1: Intr-o craticioara pe foc, amestecam galbenusurile + lapte + faina + 3 1/2 Linguri zahar, la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. Lasam la racit. Frecam untul / marga cu 85 gr. zahar + 70 gr. Nesquik pudra si adaugam putin cate putin budinca racita, omogenizam si dam la frigider.

CREMA 2: La bain-marie topim ciocolata + untul. Lasam sa se raceasca putin si apoi ungem toate cele 3 foi de blat cu acest amestec.

Dupa ce s-a intarit putin ciocolata, ungem cu 1/3 din Crema 1 si 1/3 din frisca batuta batz. Repetam de inca 2 ori.

Trebuie neaparat tinut cateva ore bune, sau chiar pste noapte la frigider! Altfel crema se prelinge, curge si nu se mai intelege nimic.

Noi n-am avut rabdare si l-am atacat dupa doar 3 ore......

TIPS-URI

1

se tine cateva ore bune la frigider, chiar peste noapte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Nesquik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat