Tort "padurea neagra"

de Adele in Torturi, 14 Oct 2015 | 5997 vizualizari

 

Maine e ziua mamei mele si pentru prima oara ii pregatesc eu tortul :D Mda nu a iesit asa cum mi-am dorit dar sper sa fie gustos ..Inspirata dupa reteta Corinei :http://www.bucataras.ro/retete/shwarzwalder-torte-tort-padurea-neagra-si-o-dubla-aniversare-68419.html P.S Vineri este onomastica sotului si piticului :X deci dubla aniversare :P

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 5 linguri cu zahar.
  • 2 linguri faina de cartofi.
  • 2 linguri faina de grau.
  • 1 praf de copt.
  • 1 lingura cu ulei.
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone.
  • 250 ml frisca.
  • dulceata de cirese.
  • 100 gr ciocolata amara.
  • sirop .
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • cirese confiate.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "padurea neagra":

Pentru inceput se pregateste blatul ,se mixeaza albusurile separat ,dupa care se mixeaza galbenusurile cu zahar si ulei pana devin spuma ,se adauga cele doua tipuri de faina si praful de copt ,cu ajutorul unei palete de silicon se incorporeaza bine ,amestecand d ejos in sus pana devine omogen,se incorporeaza si albusurile batute spuma.Intr-o tava tapetata se pune compozitia ,se da la cuptor (190°) pentru 20-25 minute ,se face proba cu scobitoarea .Dupa care blatul se lasa la racit(daca aveti timp puteti sa il pregatiti cu o zi inainte).

Crema:ciocolata se pune la topit,pe baie de aburi  cu 2 linguri de frisca lichida,dupa care se lasa la racit.Se mixeaza frisca cu mascarponele ,daca este necesar se mai adauga zahar(dupa gust) dupa care se incorporeaza ciocolata ,se mixeaza bine si se da la rece.

Ansamblare :Blatul racit se taie in 3 straturi ,crema se imparte in 3 parti ,se aseaza primul strat se insiropeaza (dupa gust),se pun cateva linguri de dulceata de cirese ,se pune primul start de crema,se continua cu al doilea strat si tot asa pana se termina.Deasupra se niveleaza cu un strar de crema,pe margini se imbraca in frisca ,se decoreaza dupa gust si se da la rece .

TIPS-URI

1

Se poate folosi cirese sau visine in sirop.

2

Eu am inversat pitin , crema am facuto de culoare inchisa si blatul de culoare deschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "padurea neagra"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Adele 1

15.10.2015, 11:15

Multumesc Laura

mirela0911 1

15.10.2015, 13:37

Cu siguranta delicios! La multi ani, tuturor!

Adele 1

15.10.2015, 15:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun