Tort pentru 2014

de Ina in Torturi, 1 Ian 2014 | 6002 vizualizari

 

La Multi Ani, Bucatarasi! >:D< ******* Pentru Revelion, ideea tortului mi-a dat-o gabrielacuisine : http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-mandarine-si-ciocolata-55316.html , dar reteta am adaptat-o la preferintele mele si la ingredientele pe care le-am avut la dispozitie.
O reteta care merita , cu siguranta, refacuta ! Multumesc, Gabriela! :-*

 

INGREDIENTE

Blatul :

  • 4 oua,
  • 100 g. zahar,
  • 100g. alune si/sau miez de nuca prajite si macinate,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 50 ml. ulei,
  • un praf de sare.
  • un pachet praf de copt
  • 40 g. faina

Crema:

  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g branza cu smantana ( Fagaras )
  • 500 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina granule ( am folosit un pachet si jumatate , de la Dr. Oetker )
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
  • 1 portocala mare
  • 1 lingurita esenta de portocale (optional)
  • bucati de ananas de la o conserva mare

Pentru decor:

  • capsuni din conserva
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru 2014:

Blatul:   Se mixeaza ingredientele pentru blat, se toarna in forma (cu margini detasabile)  tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins. Eu am folosit forma cu diametrul de 26 cm. ( cea mai mare din set ) .

Blatul racit il vom transfera pe un platou, anexand in jurul lui si inelul detasabil.

Crema: Hidratam gelatina  in 100 ml  suc din conserva de ananas.  

Batem frisca nu foarte tare si o punem la rece .

Amestecam mascarponele cu branza Fagaras si le mixam bine, pana  obtinem o spuma omogena.

Adaugam zaharul  si omogenizam ( tot cu mixerul ) , apoi amestecam in compozitie si fructele ( bucatile de ananas si portocala curatata, maruntita si stoarsa de zeama.  

Scoatem frisca din frigider si o incorporam treptat in crema de branza. 

Gelatina hidratata o vom topi 15 secunde la microunde ( sau pe foc, dar eu folosesc cuptorul de 800 W )  si o vom adauga peste compozitia de cheesecake, mixand 30 secunde .

Toata compozitia o vom pune peste blatul incadrat de inelul detasabil, niveland suprafata. Dam totul la rece pentru cateva ore. Eu am lasat peste noapte. 

Desfacem cu grija inelul detasabil si decoram dupa preferinte. Eu am folosit ciocolata amaruie , capsuni si frisca.

Este  un tort cremos, pufos, aromat, racoritor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru 2014" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe