Astazi este ziua nazdravanului nostru drag Ramy, implineste 5 ani asa ca ce o sa vedeti este special pentru el ,te iubeste mama dragul meu drag!
mousse de ciocolata:
pt ornat vagoanele:
sirop:
se bat ouale intregi cu zaharul pina obtinem o crema
adaugam frisca batuta si incorporam lingura cu lingura amestecind de jos in sus cu o paleta apoi faina amestecata cu amidonul si praful de copt; la fel se incorporeaza lingura cu lingura;
adaugati un praf de sare.
tunam compozitia in doua forme pt chec; daca doriti unuia din ele ii puteti adauga cacao.
dam la cuptor 175 grade 40-45 minute.
mousse-ul de ciocolata il obtinem astfel:
frisca lichida se incalzeste pe aragaz si ii adaugam ciocolata pina se topeste apoi lasam la racorit.
cealalta cutie de frisca se bate iar cind cealalta s-a racit incorporam frisca batuta
gelatina se hidrateaza in 4-5 linguri apa rece,apoi deasupra unui vas cu apa fierbinte mestecam continuu pina se topeste complet si o adaugam cremei de ciocolata.
un chec il vom folosi pt locomotiva iar celalalt va fi taiat in patru bucati egale care vor fi vagoanele.
vagoanele le taiem pe mijloc si le punem moousse de ciocolata si le insiropam cu suc de portocale
le asezam din nou in tava si dam la frigider cam o ora.
locomotiva o taiati ca in imagine si o insiropati cu suc de portocala
o lasam jumatate de ora si cind mousse-ul este gata turnam peste ea si o imbracam uniform
dam la frigider cam o ora.
frisca pt decor se bate cu zaharul pudra apoi o punem in 4 castronele de sticla si adaugam in fiecare colorantul pentru prajituri.
scoatem cele 4 cubulete de la frigider si le imbracam in frisca colorata si le dam din nou la frigider pina a doua zi.
asamblati apoi si decorati dupa propriul gust folosindu-va de biscuitei pt geamurile vagonului de bomboane gumante sau napolitane tubulare umplute cu frisca si date prin bombonele colorate pt roti.
sinele eu le-am facut tot din bomboane fisii
sint asa piscacioase la gust dar puteti folosi ciocolata topita sau sticksuri.