Tort printesa

de cec in Torturi, 18 Ian 2011 | 7893 vizualizari

 

De mult voiam sa incerc printesa si in acest fel, si cum Rahela (fata cea mare)a facut 9 ani am gasit ocazia de a il incerca si mi-a dat o gramada de batai de cap, parca imi pare rau ca am ales modelul asta, plus ca pasta nu a vrut sa ma ajute, a iesit un pic sfarmicioasa. Ceea ce aveam in minte arata atat de bine si fain dar cand m-am apucat de facut a iesit cu totul altceva si anume asta:

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g ulei
  • 200 g nectar caise cu visine
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • faina cat cuprinde pt a iesi compozitia ca o smantana mai grosuta
  • crema
  • 400 ml frisca
  • 250 g ciocolata
  • 1/2 gem caise
  • 1 compot visine pt insiropat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort printesa:

 pt blat

cele 4 oua le-am amestecat bine de tot cu zaharul,zaharul vanilat si praful de copt. Am adaugat uleiul, putin cate putin(am avut si o manuta de ajutor la prajitura asta). Am adaugat si nectarul, apoi am adaugat faina pana am fost multumita de compozitie (o smantana mai grosuta). Am pus compozitia in tava acoperita cu hartie de copt si am dat la cuptor la foc potrivit

pt crema ganache

am mixat frisca (800g), apoi am turnat ciocolata topita si am amestecat bine pt omogenizare

Am taiat blatul in trei, am pus prima foie, am insiropat cu zeama de la compot, am pus jumatate din crema, a 2 a foie, insiropat, uns un strat de gem de caise,cealalta jumatate crema, ultima foie blat, insiropat si dat la rece.
 Ornat cu pasta de zahar

Si o poza cu cei mici nerabdatori sa dea atacul pe tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort printesa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (34)

Mitinita 1

19.01.2011, 12:16

La multi ani!!!Dupa cum au atacat copii tortul inseamna ca a fost reusit!!!

cec 1

19.01.2011, 14:02

va multumesc
epurasha, toate au un inceput, eu cred ca vei reusi cu ceva rabdare

gaby_gabytza 1

20.08.2011, 11:58

ai ff multe printese pe aksa dupa cum se vede

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda