Tort racoritor cu capsuni si ricotta

de Oana in Torturi, 6 Iun 2010 | 9790 vizualizari

 

Este un tort extrem de fin si racoritor, merita sa-l incercati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar fin
  • un plic zahar vanilat
  • 40 g faina
  • 40 g amidon
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cu apa fierbinte
  • Crema:
  • 500 g capsuni
  • 200 g zahar fin
  • 250 g ricotta, sau branza de vaci fina
  • 150 g iaurt cremos
  • 250 g smantana lichida (sau frisca lichida)
  • 2 pliculete cu gelatina granulata
  • Decor:
  • 300 g capsuni micute
  • un pliculet gelatina rosie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort racoritor cu capsuni si ricotta:

Se incalzeste cuptorul, la foc mic. Se unge o forma de tort de 24 cm cu ulei.

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu apa fierbinte, apoi se adauga zaharul fin si cel vanilat, in ploaie, si bate 5 minute pana se albesc si isi maresc volumul. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se cern deasupra cremei de galbenusuri, amestecand la viteza mica cu mixerul. Albusurile se bat spuma tare si se adauga peste galbenusuri, amestecand cu o lingura de sun in jos, pana se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace 20 de minute, pana devine usor auriu. Se incearca cu o scobitoare cand este gata. Se lasa la racit in forma 5 minute, apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Pentru crema, se mixeaza capsunile cu 150 g din cantitatea de zahar pana se obtine un piure fin, apoi se da printr-o sita. Se opreste o ceasca de piure de capsuni, restul se pune intr-o craticioara si se incalzeste pe foc, fara sa fiarba! sa agauga gelatina si se amesteca, se ia de pe foc si se lasa la racit, amestecand din cand in cand.

Separat, se mixeaza smantana dulce cu restul de zahar (daca folositi frisca lichida, nu mai adaugati zahar pentru ca este deja dulce). Se adauga ricotta si iaurtul cremos si se amesteca pana se obtine o crema omogena. Se adauga treptat piureul de capsuni (trebuie sa fie caldut, sa nu se fi intarit, deci lichid!), se amesteca bine cu mixerul.

Blatul de tort se taie in doua, se aseaza o foaie pe fundul formei de tort cu pereti detasabil si se pune un cerc de pergament de jur imprejurul formei. Se toarna crema de capsuni(o sa fie destul de subtire), apoi se adauga piureul de capsuni oprit si se pune la frigider jumatate de ora. Se scoate apoi forma si se aseaza deasupra al doilea blat si se lasa la rece cel putin 2 ore.

Dupa 2 ore se scoate tortul si se aseaza deasupra capsunile pentru decor, se prepara gelatina rosie excat cum scrie pe plic si se toarna deasupra. Se mai lasa la racit o ora, sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort racoritor cu capsuni si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si bezea