Capodopera mea de ziua mamei
Blat
Ornare
Sirop
Blat
Separăm albușurile de gălbenușuri. Batem spumă albușurile impreuna cu puțină sare. Adăugăm 10 lunguri de zahăr brun. Mixăm până se topește zahărul. Adaugăm gălbenușurile. Mixăm până sunt incorporate și gălbenușurile. Adăugăm 10 linguri de făină și le încorporăm prin intermediul unei spatule , astfel compoziția va rămâne aerată. Adaugăm și esența de vanilie si coaja de portocală.
Compoziția rezultată o punem într-o formă de tort si o vom introduce la cuptor la foc mediu spre mic aproximativ o ora.
Sirop
Punem 3 căni de apă plus o cană de zahăr la fiert . Când începe să fiarbă lăsăm 5 minute și apoi oprim focul . Când se răcește adăugăm esența de rom.
Când blatul se răcește il tăiem în trei și astfel vom obține 3 blaturi.
Batem frișca
Așezăm primul blat pe un platou, îl însiropăm din abundență, apoi adăugăm nutella , intindem pe tot blatul , adaugăm fructele tăiate cât mai mărunt, apoi alunele mărunțite in final 3 linguri de friscă.
Așezăm blatul numărul 2 și însiropăm din abundență , reluăm pașii de la primul blat , nutella, fructe, alune si 3 linguri de frișcă.
Așezăm și blatul numarul 3 si însiropăm din abundență.
În final cu frișca rămasă, nuca de cocos roz , ciocolata albă și drajeurile ornamentăm tortul după bunul plac.