Tort Raffaello

de simsim82 in Torturi, 4 Apr 2014 | 9602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • 150 g ciocolata alba
  • 10 linguri fulgi nuca de cocos
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g migdale macinate
  • 2 linguri lichior cocos (optional)
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • fulgi nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Raffaello:

Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se bat pana se intareste spuma. Galbenusurile se freaca cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se tapeteaza o forma cu unt/ulei si faina si se toarna compozitia. Se da forma la cuptor (deja incalzit la 175 grade C) si se lasa pana se rumeneste blatul. Nu deschideti cuptorul primele 15 minute! Apoi puteti incerca blatul cu o scobitoare sa vedeti daca este gata. Forma mea are diametrul de 20 cm. Cand se raceste, blatul se taie in 3 discuri, cel de deasupra fiind folosit la crema in cazul in care nu aveti migdale... Daca aveti migdale, taiati blatul doar in doua discuri.

Crema: Se pun laptele si ciocolata intr-o cratita, la foc mic, pana se topeste ciocolata. Apoi se adauga nuca de cocos si migdalele sau partea de sus a blatului (faramitat) si se mai fierb 2-3 minute, amestecand continuu, sa se omogenizeze.  Se ia de pe foc si daca aveti lichior de cocos, acum este momentul sa il adaugati. Cand s-a racit, se adauga frisca batuta.

Siropul: Se fierbe apa amestecata cu vanilia 2-3 minute.

Se asaza primul disc din blat pe platou si se siropeaza, deasupra se intinde crema si apoi se acopera cu al doilea disc, siropat la randul lui. Se orneaza cu frisca din belsug si fulgi de nuca de cocos. Frisca eu o amestec intotdeauna cu un plic de zahar vanilat sau o lingura de zahar, inainte sa o bat... depinde ce fel de frisca folositi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata Nestle Dessert