Tort "Red Velvet"

de Catalinaflorea in Torturi, 14 Mar 2015 | 4999 vizualizari

 

Am facut tortul cu ocazia aniversarii a 20 de ani.Deoarece am avut un colorant prost blatul nu a iesit rosu ci un maroniu cu o mica micuta tenta de rosu :)) dar ma pot lauda cu un tort super bun si destul de aratos :)) :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina,
  • jumatate lingurita sare,
  • 1 lingura cacao,
  • 120 g unt,
  • 250 g zahar,
  • 2 oua mari,
  • 1 esenta vanilie,
  • 240 ml lapte batut (eu am pus iaurt simplu, era si dietetic),
  • 2 linguri colorant rosu (eu am pus toata sticluta pana la urma, dar degeaba)
  • 1 lingurita de otet,
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Pt crema:
  • 250 g mascarpone ,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 500 ml frisca,
  • 100 g zahar
  • 250 g crema am folosit pentru umplut (am pus 5-6 lg sirop de zmeura dar nu ii schimba gustul, doar culoarea si 250 pentru asamblat)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Red Velvet":

Intr-un bol amestecati faina cu  sarea si cacaua.

In alt bol bateti untul spuma apoi adaugati zaharul si mixati pana la omogenizare.Adaugati pe rand ouale si esenta de vanilie.

 Amestecati iaurtul cu colorantul rosu.

 In bolul cu unt si zahar adaugati cate putin din faina si iaurtul,apoi adaugati bicarbonatul stins cu otet.

 Turnati aluatul in 2 tavi (eu am facut si o briosa pe care am folosit-o la ornat) si dati la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

In acest timp faceti crema:mascarponele se bate cu zaharul apoi adaugati frisca si esenta.In jumatate din compozitie puteti pune orice sirop doriti daca vreti sa aibe alta culoare sau gust,eu am ales sirop de zmeura.O lasati la frigider pana la asamblare.

 Dupa ce a trecut testul scobitorii lasati blaturile sa se raceasca.

 Dupa ce sa racit umpleti blaturile cu crema si il ornati.

 Eu am farmitat briosa la robot si l-am imbracat pe margini.L-am ornat cu capsuni si o bomboana raffaello.

Sper sa va placa si sa aveti noroc cu colorantul sau cu sucul de sfecla daca alegeti varianta naturala. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Red Velvet"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Zebră (2) pentru Rareş