De mult timp mi-am tot planificat sa fac un tort cu blat "RED VELVET", stiti, blatul acela ca o catifea de un rosu intens si crema perfect alba. Ocazia s-a gasit si iata tortul gata pregatit.
Poate nu e chiar perfect, insa e prima data cand il fac. Odata capatata experienta sigur stiu ce trebuie pastrat si ce trebuie modificat pentru a ajunge la a fi perfect.
Blat:
Untul se mixeaza bine cu zaharul pana devine cremos. Adaugam cate un ou pe rand in timp ce continuam sa mixam.
Amestecam colorantul rosu in laptele batut. Faina se amesteca cu cacaua iar bicarbonatul se stingein otet.
Adaugam la compozitia de unt bicarbonatul apoi alternand din faina si lapte pana obtinem un amestec omogen.
Am folosit pentru copt o forma de 22 cm in diametru.
Am copt blatul la 180 grade C,40 min, fara ventilatie.
Dupa coacere, se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.
Se taie pe jumatate pentru a obtine doua blaturi.
Crema:
Crema mascarpone se amesteca intr-un bol cu zaharul pudra. Frisca se mixeaza si apoi se amesteca usor cu crema mascarpone.
Pe platoul de servire se aseaza prima foaie de blat pe care o insiropam din belsug cu sirop de visine( facut in casa am avut eu). Asezam uniform apoi un strat generos de crema peste care aranjam al doilea blat pe care il vom insiropa de asemenea. Imbracam tortul nostru de catifea rosie in crema alba si pufoasa.
Decoratiunile potrivite cu sarbatoarea Craciunului se asaza cu grija dupa plac.