Tort Stefania

de Miha in Torturi, 21 Mai 2010 | 8701 vizualizari

 

Cu zmeura si ciocolata ;) Pentru nepotica Stefania, la aniversarea celor 18 luni. :)))

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 6 oua
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 50 g amidon
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cacao
  • Pentru mousse de zmeura:
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 g zmeura
  • 300 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Pentru ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • 200 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Stefania:

Foi:

Albusurile se bat cu un praf de sare, la viteza medie, pana se fac spuma, adaugand treptat o jumatate din cantitatea de zahar. Se mareste viteza si se bate pana se intareste spuma.

Galbenusurile se bat cu zaharul ramas pana devin ca o crema, aproape albe. Se adauga vanilia. Faina si amidonul se cern in galbenusuri, se adauga albusurile batute si se omogenizeaza cu atentie.

Aluatul obtinut se imparte in 3 . In una din parti se pune cacaoa. Daca aluatul va deveni prea gros, se va subtia cu cateva linguri cu lapte rece.

Se coc trei foi in tava detasabila (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Se coace in jur de 10-15 minute. Se scot de pe hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar. Nu se suprapun.

Mousse de zmeura:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Zmeura o punem in blender si mixam fooarte bine pana devine piure. Punem intr-un vas pe foc si aducem la punctul de fierbere, amestecand continuu, apoi trecem piureul printr-o sita deasa. Vom obtine un sos delicios de zmeura, fara samburi. :)

Punem din nou vasul pe foc si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam continuu pana se topeste ciocolata si se uniformizeaza compozitia. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget, adaugam gelatina si amestecam pana se dizolva. dam la frigider pana se raceste complet, apoi amestecam cu frisca batuta, usor, cu miscari de jos in sus.

Ganache de ciocolata:

Ciocolata o topim intr-un vas, la foc mic, impreuna cu frisca lichida. Uniformizam si dam la rece pana incepe sa se intareasca.

Asamblare:

Ambele creme, mousse-ul de zmeura si ganache-ul de ciocolata, le impartim in 2 parti egale.

In tava in care am copt foile punem unul din blaturile cu vanilie. Punem o parte din mousse-ul de zmeura, apoi o parte din ganache-ul de ciocolata.

Daca mousse-ul de zmeura nu s-a intarit suficient atat cat a a stat la rece, se pune pentru cateva minute la congelator.

Acoperim cu blatul cu cacao, apoi cremele, de data aceasta in ordine inversa, mai intai stratul de ganache si apoi cel de mousse de zmeura. Punem si cel de-al doilea blat de vanilie, sigilam cu folie alimentara si dam la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte.

Se scoate inelul de la tava detasabila, apoi rasturnam tortul pe platou. Se orneaza cu frisca, ciocolata rasa si zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Stefania" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]