Tort stralucitor de visine

de Corinuta in Torturi, 11 Iul 2011 | 9496 vizualizari

 

Asa il cheama, nu eu l-am botezat, jur!!! :))

 

INGREDIENTE

  • Ptr. blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 140 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 80 g faina
  • 50 g amidon
  • Ptr. umplut:
  • 750 g visine
  • 400 g frisca
  • 200 g branza de vaci
  • 100 ml smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic tort gelee rosu
  • visinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stralucitor de visine:

Se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste, apoi se adauga si galbenusurile. Se cerne faina impreuna cu amidonul si se adauga in ploaie amestecand usor cu o spatula. Se toarna aluatul intr-o forma de tort cu diametrul 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Se coace 30 de minute la 175 grade.

Visinele se spala si se curata de samburi, apoi se lasa sa se scurga, pastrand sucul de la ele. Se bate frisca. Branza se mixeaza cu smantana si zaharul pudra, apoi se adauga la frisca impreuna cu 2/3 din cantitatea de visine. 

Blatul rece se taie in trei. Se aseaza inelul formei de tort in jurul feliei de blat de jos, se adauga jumatate din cantitatea de crema, se intinde si se pune a doua felie de blat. Se intinde crema ramasa si se pune deasupra ultima felie de blat.

Visinele ramase se aseaza deasupra pe tort. Din sucul lasat de visine completat cu visinata, se prepara jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se toarna peste visine si se da tortul la frigider pentru cca 2 ore.

Se orneaza dupa bunul plac, eu am avut niste biscuiti si merisoare uscate dar puteti pune migdale sau nuci tocate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stralucitor de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]