Pufos ,cremos si racoros !Un tort minunat si foarte usor de facut.
Blat:
Crema de branza:
Glazura de portocala:
Mixati albusurile spuma cu un praf de sare,adaugati treptat cate o lingura de zahar si mixati bine dupa fiecare pana rezulta o bezea tare si lucioasa.
Adaugati galbenusurile amestecate cu uleiul ,zaharul vanilat si faina cernuta in prealabil.
Tapetati o tava rotunda (20 cm) cu unt si faina si coaceti blatul pana trece testul scobitorii.
Il lasati la racit si intre timp pregatiti crema.
Frecati branza cu zaharul si esenta de vanilie pana se face cremoasa si se topeste zaharul.
Adaugati untul la temperatura camerei si mixati pana se omogenizeaza bine.
Intindeti crema peste blat si dati la rece pana pregatiti glazura.
Amestecati praful de budinca cu sucul de portocoale si puneti pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
Lasati 15 minute la racit apoi o intindeti peste crema de branza si dati din nou la frigider pana se intareste complet.
1
Esenta de vanilie din crema se poate inlocui cu 2-3 pliculete de zahar vanilat.
2
In blat puteti adauga 1 lingurita coaja de portocola rasa.