TORT "VIS DE IARNA"

de amalia01 in Torturi, 2 Ian 2016 | 4567 vizualizari

 

Am vrut sa pregatesc un tort usor pentru noaptea dintre ani.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Crema:
  • 500 g branza mascarpone Delaco
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 lg zahar pudra
  • piscoturi
  • 3 lg cacao instant
  • 200 ml apa calda
  • decoratiuni
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "VIS DE IARNA":

1. Blat:

Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul.

Apoi bati  albusurile spuma tare.

Amesteci cele 2 compozitii si adaugi faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Torni compozitia in tava rotunda cu pereti detasabili , in care ai asezat hartie pentru copt, si dai la cuptorul incins pentru cca 30 minute( verifici blatul cu o scobitoare).

Cand este copt, il lasi sa se raceasca in tava, apoi indepartezi hartia si reasezi blatul in inelul pozitionat pe platou.

 

2. Crema:

Branza mascarpone o bati cu mixerul impreuna cu zaharul pudra, pana cand devine o spuma( cca 3 minute, la viteza medie).

Bati frisca si amesteci cele 2 creme.

Asezi jumatate din crema peste blat.

Prepari un sirop din cacaoa instant si apa calda si inmoi piscoturile pe care le asezi peste crema.

Adaugi restul de crema peste piscoturi, pudrezi cu cacao si dai la rece pentru 3 ore.

Indepartezi inelul si il decorezi dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "VIS DE IARNA"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]