Tort white&black

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 4126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 gr unt
  • 500 gr biscuiti amaretti, sfaramitati fin
  • 300 gr ciocolata alba
  • 425 ml frisca lichida
  • Pentru sosul de ciocolata
  • 100 gr ciocolata amaruie, rupta in bucatele
  • 125 ml smantana grasa 
  • 3 linguri zahar 
  • 1 lingurita amidon alimentar, amestecat cu 2 linguri apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort white&black:

Topeste untul intr-o cratita mare, adauga biscuitii si amesteca bine.Unge cu unt o tava rotunda de 23 cm si aseaza compozitia cu biscuiti in tava, niveland-o egal si apasand-o cu spatele unei linguri de lemn.Introdu tava la congelator pana ce crusta se raceste.

Intre timp, topeste ciocolata alba la bain-marie, apoi las-o sa se raceasca.

Bate frisca (cu cat o vei bate mai tare cu atat va fi crema mai tare) – frisca trebuie tinuta putin la temperatura camerei inainte de a o bate.Adauga 2 linguri din frisca batuta la ciocolata alba topita si amesteca.Toarna restul ciocolatii albe in frisca batuta si amesteca-le pana la omogenizare completa.Toarna crema obtinuta in tava cu crusta racita si da-o la frigider pana acesta se va intari.

Pentru prepararea sosului, pune toate ingredientele pentru sos intr-o cratita cu 250 ml apa si lasa-le sa dea intr-un clocot, amestecand continuu.Apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana ce compozitia se ingroasa destul cat sa stea pe spatele lingurii de lemn,iar in final las-o sa se raceasca complet.Foloseste din sos pentru decorarea tortului, iar restul serveste-l reincalzit alaturi de tort.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort white&black" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras