Se pregateste mai intai carnea. Morcovul, ceapa si ardeiul gras se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu carnea tocata si se pun pe foc. Nu este nevoie sa se adauge ulei sau apa, legumele si carnea isi vor lasa apa suficienta si se vor inabusi foarte repede. Se adauga sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa pe foc pana scade zeama de tot, amestecand din cand in cand. Dupa ce se opreste focul se adauga patrunjelul tocat fin si se lasa la racit.
Intre timp se pregateste aluatul pentru tortellini. Se bat oul cu sare si se adauga faina, apoi se framanta un aluat mai tare, nelipicios. Pe asa infainata se intinde o foaie subtire si se decupeaza cercuri cu un pahar. Se pune cate putina carne in fiecare cerc se ruleaza cu grija, ungandu-se cu apa aluatul acolo unde se imbina (cu o pensula). Ruloul format se indoaie si se lipesc capetele.
Se pune o oala cu apa la fiert, se adauga sare, iar cand clocoteste se da focul mic si se adauga tortellini. Se lasa sa fiarba pana cand se ridica toti la suprafata, apoi se scot cu o spumiera.
Intre timp, ar fi bine sa aveti si sosul pregatit, sa scoateti tortellinii si sa-i puneti direct in sos.
Pentru sos: ceapa se taie julien, foarte fin si se inabuseste cu supa fierbinte pana se inmoaie, apoi se adauga sucul de rosii si condimentele dupa gust. Se adauga apoi tortellini si se mai lasa 5 minute la foc mic.
In momentul servirii se presara cu parmezan ras.