Tortiglioni cu sos alb

de novembber in Paste, 11 Dec 2010 | 9443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g paste Tortiglioni
  • 250g ciuperci champignon
  • 150g kaiser
  • 250ml smantana dulce
  • 12 masline 
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi
  • nucsoara
  • condimente Herbes de Provence
  • ulei de masline
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortiglioni cu sos alb:

   Se pune la fiert o oala mare cu apa (cam 3 litri), cu o lingutita de sare. Cand clocoteste apa se pun pastele, se amesteca usor sa nu se lipeasca si se lasa la fiert 11 minute ca sa iasa al dente. Se varsa intr-o strecuratoare si se pun sub jet de apa rece sa nu se lipeasca intre ele.

   Ceapa taiata marunt si catelul de usuroi zdrobit se calesc in ulei de masline cca. 2 min. Se adauga kaiser-ul taiat cubulete mici si se lasa sa se rumeneasca frumos apoi se adauga ciupercile taiate feliute. Se lasa la foc mic pana ciupercile si-au lasat zeama si s-au inmuiat, se sareaza, se mai lasa un minut, se adauga maslinele si apoi smantana dulce. Se amesteca bine, se asezoneaza cu nucsoara, ierburi de Provence si piper si se lasa sa se lege sosul un pic apoi  se stinge focul. Peste sos se pun pastele fierte, se amesteca si se lasa 5 minute sa se intrepatrunda bine.

   Se servesc calde. Pofta mare !

 

 

TIPS-URI

1

nucsoara merge foarte bine la sosurile albe

2

ierburile mele de Provence contin: rozmarin, maghiran, oregano, busuioc, cimbru de gradina, cimbru de camp, cimbrisor (diferenta o gasiti aici: http://www.gradinamea.ro/Confuzii_frecvente_cimbru_sau_cimbrisor_4892_580_1.html)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortiglioni cu sos alb" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de ciuperci si carnati