Tortul Scorpionului

de epurasha2bb in Torturi, 18 Noi 2010 | 6786 vizualizari

 

tortul facut de ziua sotului meu! initial am vrut sa fac in forma margareta de la decorix dupa reteta lui miha de la inimioara ei dar cum nu mi-a ajuns la timp forma am facut o alta reteta delicioasa de tort cu nuca dupa reteta lui Lory de aici http://bucatareselevesele.blogspot.com/2010/11/tort-cu-nuca.html
cu mici modificari desigur!

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg nuca macinata
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Crema 1
  • 2 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 100 gr nuca  macinata
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • 2 ciocolate albe
  • Crema 2
  • 2 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • esenta vanilie
  • Glazura
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 150 ml frisca
  • Sirop
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor:
  • creion rosu  si verde Dr Otker,
  • frunzulite de menta proaspete
  • capsunici pastrate la congelator.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Scorpionului:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu zaharul si galbenusurile se freaca cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca usor cele doua compozitii se adauga apa, nuca macinata si se incorporeaza usor.La sfarsit se adauga si faina amestecata cu cacao.Compozitia se toarna intr-o forma de tort rotunda si se coace la foc potrivit.

Crema 1:Galbenusurile si zaharul se amesteca bine si se pun intr-o craticioara la bain marie Se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa,cele 2 ciocolate albe si amestecam pana ce se dizolva complet .Se da la rece .Se amesteca apoi cu frisca batuta si cu nuca macinata .

Crema 2:Se afce la fel ca si crema 1 numai ca fara nuca iar ciocoloatele sunt negre.

Siropul se face punand pe foc un ibricel cu apa , zahar si esenta de rom si amestecand pana se topeste zaharul.can e rece se foloseste la insiropat blatul.

Glazura se face topind intr-o craticioara ciocolata cu untul si frisca.Se toarna calduta.

Asamblarea tortului: se insiropeaza 3 felii de blat taiat dupa ce sa-a racit.Se umplu cu crema 1 si respectiv 2, apoi se toparna glazura deasupra.Se da la rece vreo 2-3 ore.Apoi se decoreaza cu capsuni frunze de menta fresh si se scrioe la multi ani!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Scorpionului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu smochine si frisca